Hellevoetsluis, Regio en Zuid Holland

De  Zuid Hollandse eilanden liggen in een van de meest dynamische gebieden van Nederland. Door de nabijheid van wereldhaven Rotterdam en door de ligging aan zee valt er het hele jaar door wel wat te beleven op sportief en cultureel gebied. Natuur, landschap en cultuurhistorische stadjes bieden veel mogelijkheden.

Water en strand
Water, strand, duinen, bossen en polders. Veel rust en ruimte, in een omgeving van historische stadjes en karakteristieke dorpen. Op Voorne-Putten komen de liefhebbers van alle soorten watersport en strandplezier aan hun trekken. De verschillende typen stranden van het eiland vormen een bijzondere kustlijn met vele karakters. Een gebied waar iedere strandliefhebber zijn hart kan ophalen. De stranden van Voorne strekken zich, tussen het Haringvliet en de Nieuwe Waterweg, uit over een lengte van zo'n 15 kilometer.
De zee en binnenmeren zijn uitermate geschikt voor het beoefenen van watersporten als surfen, waterskiën, roeien en zeilen.
Ook duiken behoort tot de mogelijkheden. Het wel 40 meter diepe Oostvoornse Meer is er helemaal op ingericht.

Wandelen
Op Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee zijn wandelroutes in alle soorten en maten uitgezet. Er zijn verschillende korte routes in de duinen, in de recreatiegebieden en in de terreinen van Staatsbosbeheer.
Het Voornepad, het Bernissepad, het Landgoederenpad, het Biertpad en het Puttenpad zijn middellange wandelingen op Voorne-Putten. Een tweetal lange afstand wandelroutes doorkruisen het eiland Goeree-Overflakkee: het Oeverloperpad en het Deltapad.

Fietsen
De eilanden zijn niet zo groot en dus ideaal om op de fiets te verkennen. Verspreid over het hele gebied zijn fietstroutes uitgezet op basis van het fietsknooppunten-netwerk. Deze routes leiden vooral over vrij liggende fietspaden, kronkelende weggetjes en rustige dijken. Het ATB parcours langs het Oostvoornse Meer zorgt voor nog meer sportieve uitdaging

Cultuur
De cultuurliefhebber komt aan zijn trekken in de oude vestingstadjes Brielle en Hellevoetsluis waar aan de hand van een stadswandeling de tijden van vroeger herleven. Het Droogdok Jan Blanken in Hellevoetsluis is een cultuur-historisch monument. Het is het oudste nog werkende droogdok van Nederland. Het Historisch Museum Den Briel in Brielle, het Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis, het museum De Duinhuisjes tussen Oostvoorne en Rockanje, met prachtig gerestaureerde duinboerderijtjes die een authentiek beeld geven van het wonen en werken in de streek in de 19e eeuw. In het Streekmuseum van Sommelsdijk is de geschiedenis van een eiland in de Delta te zien. Diep verscholen in de duinen is een compleet ingerichte Biberbunker uit de Tweede Wereldoorlog.
Bijzonder is het knusse museum In den Halven Maen in Tinte. Hier bevindt zich een grote collectie van onder meer oude kruidenierswaren en hoeden.
Op Voorne-Putten bevinden zich enkele tientallen galeries, waarvan de meeste in Brielle zijn gevestigd.
Op de Maasvlakte bevindt zich het infocentrum Futureland. Vanaf hier is te zien hoe sleephopperzuigers werken aan nieuw land, het land van de toekomst.

Winkelen
De grotere plaatsen op de Zuid-Hollandse eilanden beschikken over een vrij uitgebreid winkelcentrum. Dat zijn met name Middelharnis, Brielle, Hellevoetsluis en Spijkenisse.

Voor meer informatie:   http://www.opvoorneputten.nl